HABERLER

Sayın valimiz ali kolat deliceyi ziyaret etti

Delice ilçesine gelişinde Sayın Valimiz Ali Kolat’ı Delice Kaymakamı Mehmet Parlak ve Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem karşıladı.

Sayın Valimiz Ali Kolat, Delice ilçesinde faaliyet gösteren Efem Enerji Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesislerini gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
 

Verilen bilgilerde, Piroliz Tabanlı ÖTL Geri Kazanım ve Enerji Üretim Tesisi, ömrünü tamamlamış lastiklerin hammadde olarak kullanarak katma değeri yüksek yeni hammaddelere dönüştürülme sürecini gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu sistemin çevre kirliliğinin önüne geçilmesine, enerji tasarrufuna, atık maddelerin azalmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından önemli bir sistem olduğu da dile getirildi.
 

Efem Enerji ve Geri Dönüşüm ve Bertaraf tesisindeki incelemelerden sonra Sayın Valimiz Ali Kolat Belediye Başkanı Turgut Özdem’i makamında ziyaret etti.
 

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, belediyenin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, ilçenin alt yapı ve elektrik ile ilgili problemleri olduğunu ve çalışmalarının bu yönde yoğunlaştığını söyledi.
 

Sayın Valimiz Ali Kolat, Belediye Başkanı Turgut Özdem’e çalışmalarında başarılar dileyerek, Valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar olarak belediyenin sorunlarının giderilmesinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Belediye ziyaretinden sonra Sayın Valimiz Ali Kolat, inşaatı devam eden Hükümet Konağı ve Futbol Sahası inşaat alanlarını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
 

Buradaki incelemelerin ardından Sayın Valimiz Ali Kolat Delice Kaymakamlığı ve Delice Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen İftar programına katıldı.

Sayın Valimiz Ali Kolat, iftar çadırlarını tek tek gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra İftar Programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 

Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, her yıl kurulan ve geleneksel hale gelen iftar çadırlarının birlik ve beraberliği sağlamak açısından önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
 

Programda konuşan Sayın Valimiz Ali Kolat; “Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmak bizi gerçekten çok mutlu etti. Böyle programlar, Türkiye’deki insanlarımızı kaynaştırmak açısından çok yaygınlaştı. Hemen hemen birçok ilimizde, ilçemizde belediyelerimizin, mülki idare amirlerimizin ve müftülüklerimizin katkılarıyla insanımız bir araya geliyor. Ekmeğini ve sofrasını paylaşıyor. Son derece güzel bir ortam oluşuyor. İnşallah bu güzel gelenekler artarak devam eder. Hükümet Konağımızın inşaatı devam ediyor. Çok güzel bir bina oluyor. Güzel bir meydan oluşacak. O konuda da çok çaba sarf ettik. Futbol sahamızın inşaatı bitmek üzere. Bundan sonraki festivallerimizi artık burada da yaparız. Ben güzel bir ramazanın geçmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Protokol konuşmalarından sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yemek duası yapıldı.